Fast fashion vs bærekraftig mote

Dagens klesindustri er skitten og en betydelig bidragsyter til miljø- og menneskelig skade. Gode ​​nyheter er at bærekraftig mote tar opp mange av disse problemene på måter du kanskje ikke forventer.

Her er 3 gode grunner til å handle bærekraftig, og holde seg unna «fast fashion»:

 

  1. Mindre avfall

Globalt er det én søppelbil med tekstilavfall dumpet eller brent hvert sekund. Denne enorme mengden avfall skapes av «fast fashion» selskaper som lanserer ukentlige motetrender, og oppfyller dem med lavkvalitets billige produkter.

Bærekraftige merker som Olabag følger sjelden raske motetrender, og fokuserer på å hekle kvalitets bagger med fokus på gjenbruk av tekstiler.

 

  1. Trygge arbeidsforhold

De fleste «fast fashion» klesmerkene produserer plaggene sine i utviklingsland der arbeidere får betalt under levelønnen. Dårlige sikkerhets- og helseforhold, lange arbeidstider og det konstante presset for å produsere har ført til miljø med arbeiderutnyttelse.

Til sammenligning prioriterer bærekraftige klesmerker rettferdige lønninger og trygge arbeidsforhold for alle sine ansatte.

 

  1. Spare vann

Per dags dato er moteindustrien en av de største vannforbrukerne i verden akkurat nå. Store mengder med vann blir brukt ikke bare for å vaske plaggene, men også under produksjon, i farging og etterbehandlingsprosesser.

Et eksempel på dette for å sette det i perspektiv er er at det blir i dag brukt rundt 7000 liter vann for å lage et par olabukser.

Bærekraftige motemerker har «vann på budsjett»-politikk som begrenser vannbruk under klesproduksjon. De prioriterer også produksjon av organiske tekstiler laget av lin, hamp og økologisk bomull, som krever lite eller ingen vann i produksjonsfasen.

 

Sjekk ut bærekraftig Olabag vesker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *