Svinn forsvinn

Hvert år kjøper nordmenn 23kg klær. Vi bytter ut over halvparten av garderoben vår hvert år. Det handles også inn helt enorme mengder med «fast fashion». Moteindustrien er blitt så skadelig for kloden vår at den nå forurenser mere en flyindustrien og slipper ut 16 ganger så mye plast som kosmetikk og skjønnhetsprodukt industrien.

 

Olabag har fokus på bærekraft og ønsker å redusere mengdene med klær som bare blir kastet. Vi vil ikke være en del av problemene i moteindustrien og derfor lages alle produktene våre av gamle klær og tekstiler.  Siden vi er en liten bedrift produserer vi alle produktene våre selv her i Oslo.

 

Vi har et godt samarbeid med Fretex og UFF og takket være dem får vi gamle klær og tekstiler som de ikke kan selge av diverse årsaker. På grunn av at alt vi lager blir laget med forskjellig stoff blir hver eneste unik på sin egen måte og du kommer aldri til å se to like bagger fra Olabag.

Siden vi produserer baggene våre selv har vi minimalt med utslipp. Så og si det eneste utslippet vi har er frakten fra varen blir sendt fra oss til du mottar produktet.

I tillegg til at vi vil redusere utslippene våre vil vi også oppmuntre til at flere skal kjøpe mere bærekraftige og resirkulerte produkter.

Vi har derfor utviklet et poengsystem for å gjøre det billigere å kjøpe bærekraftige produkter. Ved å levere inn gamle klær og tekstiler til oss kan du opparbeide deg poeng til å bruke ved kjøp av produkter hos oss. Man kan også sanke poeng ved kjøp av våre produkter.

Om du har lyst til å prøve/se produktene våre kan du møte oss på søndagsmarkedet i Ingensgate. La oss sammen sette fokus på bærekraft.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *